Executive Assessment

Executive Management Assessment

Wanneer er voor vacante C-level posities kandidaten zijn uit eigen netwerk (intern of extern), is het niet altijd nodig om een headhunter in te schakelen. In dat geval moet je als organisatie zelf vaststellen of de kandidaat de juiste fit is voor de organisatie is en of de kandidaat levert wat nodig is voor de rol.

Een traditioneel assessment is op dit niveau vaak niet de juiste oplossing. Het is omslachtig voor de organisatie en de kandidaat, en levert niet altijd het gewenste resultaat. Een traditioneel assessment mist soms doel door gebrekkige focus op echte ervaring, performance en relevante business setting.

Dat is exact waar een Executive Assessment van Career Openers Executive Search uitkomst kan bieden.

Meer weten?

Inhoudelijk

In een Executive Assessment stellen we aan de hand van een online test, een interview met twee consultants en vijf referentie gesprekken een kernachtig en pragmatisch verslag op dat inzicht geeft in de geschiktheid of ontwikkelbehoefte van een executive.

REFERENTIES

Het assessment gaat verder dan een test en interview op vaardigheden, competenties en ervaring. Wij verrijken het met uitgebreide en systematische referenties. Bij Career Openers Executive Search hebben we jarenlange ervaring in selectie en coaching. Wij leggen de focus in het assessment op echte ervaring en performance. Hierdoor krijgen we een scherper beeld van het daadwerkelijk mandaat dat de kandidaat had, de werkelijke prestaties en hoe de kandidaat echt onder druk reageert.

BENCHMARK

Career Openers Executive Search kan vanwege de diepgaande kennis over de markt de kandidaten goed benchmarken. Kandidaten waarderen daarnaast onze professionaliteit, openheid en feedback in het proces.

 

Executive Assessment

Andere redenen voor een Executive Assessment
  • Potential

    Bij de vraag of een talentvolle interne kandidaat de next step naar de directietafel of executive board kan maken.

  • Performance

    Bij een executive board member met performance issues.

  • Development

    Bij development issues van een nieuw te benoemen executive board member.