Executive Interview Training

Executive Interview Training

Kandidaten selecteren voor de belangrijkste posities binnen een organisatie is een lastige opgave. Voor C-level posities is het afwerken van een vragenlijstje niet voldoende. Zelfs met hulp van een goede headhunter, wil je als organisatie ook het maximale halen uit het interview.

Er moet een goed beeld worden gevormd van de ervaring en relevante competenties. Daarnaast wil je zeker weten dat je met de passende kandidaat connectie maakt en tegen hem of haar de juiste dingen zegt met betrekking tot een overstap naar de vacante rol.

Meer weten?

Inhoudelijk

We ontwikkelden een executive interview training, waarin we een verdiepingsslag maken met betrekking tot het interviewen van C-level kandidaten. We geven deze training vaak in groepsverband. Deze interactieve training bestaat uit een individuele intake, een workshop van twee dagdelen en twee uur persoonlijke interview coaching.

EERSTE DAGDEEL

In het eerste dagdeel gaan we aan de slag met een door onszelf ontwikkelde methode voor het interviewen van C-level kandidaten. Met deze methode wordt veel sneller en gemakkelijker informatie opgehaald over Big Picture Objectives. Welke heeft de kandidaat gerealiseerd en welk gedrag lag hieraan ten grondslag?

TWEEDE DAGDEEL

In het tweede dagdeel maken we een verdieping op het interviewen van leiderschap en interpersoonlijke vaardigheden. Uit onze jarenlange ervaring blijkt dat het uitvragen van kennis en kunde meestal geen probleem is. Maar hoe kom je er nou achter of deze kandidaat echt een goede leider is?

Na een korte uitleg van de theorie, ligt de focus in de training op oefeningen waarbij meteen met de opgedane kennis aan de slag wordt gegaan. Door het oefenen kan de theorie na afloop meteen in de praktijk worden toegepast.