Position

(Senior) Consultant

Career Openers Young Executives

 • Amsterdam
 • Consultancy
 • 5 - 10 year

interview

about the role

Wenda Keijzer, Managing Consultant Career Openers Young Executives

Wenda: “Met Career Openers hebben we een aansprekend netwerk van klanten waar we mee samenwerken. Naast de uitdagende werkomgeving is er intern veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan development sessies met het team, maar ook de trainingen die wij als team volgen. Wat het werken bij Career Openers interessant maakt, is o.a. de fase waarin het bedrijf zich bevindt. We zijn nu onze strategie voor de komende jaren aan het uitwerken, waardoor je nu een bijdrage kunt leveren aan het nieuwe gezicht van Career Openers. Zo kun je op een ondernemende wijze iets toevoegen. Enorm leuk, waarbij je tegelijkertijd ruimte en steun krijgt. Kortom, naast het harde werken in een uitdagende omgeving, is het heel erg uitdagend om mee te bouwen aan het succes van Career Openers. De positieve energie vloeit door het bedrijf, waar ook ruimte is voor gezelligheid!”.

Peter Freriks, Consultant Career Openers Young Executives

Peter: “Als Consultant heb je een breed takenpakket. Binnen één van jouw disciplines bouw je aan een netwerk van kandidaten en klanten waarvan je trusted advisor wordt. Je helpt kandidaten in het maken van loopbaankeuzes, dit betekent dat je jezelf door middel van meerdere gesprekken verdiept in hun situatie. Dit gaat verder dan ik gewend was bij andere bureaus. Bij Career Openers zijn we er veel meer voor de kandidaat dan gebruikelijk is in de markt.
Bij veel klanten werken we samen met meerdere Consultants, zo werkt de ene Consultant bijvoorbeeld voor opdrachten in Finance en de andere in Marketing. Het is leuk en nuttig om dan samen de klant te bezoeken. Een mooie samenwerking is als een Consultant al een lange tijd contact heeft met een kandidaat en die perfect past op de opdracht van een collega.
Ik merk dat ik goede begeleiding krijg, dat is ook nodig om de snelheid en het kwaliteitsniveau van Career Openers te kunnen leveren. Ik ben blij dat ik de keuze voor Career Openers heb gemaakt, een inspirerende uitdaging heb gekregen en mijzelf in hoog tempo kan ontwikkelen.
Er is niet één specifiek profiel dat nodig is om een succesvolle Consultant bij Career Openers te kunnen zijn. Er zijn een aantal Consultants die net als ikzelf al ervaring hadden in arbeidsbemiddeling. Het belangrijkste wat je moet meebrengen is interesse in mensen en een drive om te presteren.”

Bart Dietz, Consultant Career Openers Young Executives

Bart: ‘Werken bij Career Openers betekent dat je de meest getalenteerde mensen op de arbeidsmarkt dagelijks aan het adviseren bent in een van de meest belangrijke aspecten van het leven: werk. Uniek hierin is dat je echt naar hún verhaal luistert en dat centraal zet. Persoonlijk geeft dit ons veel voldoening.
Wij willen meer kandidaten en klanten laten zien dat onze aanpak hen meer oplevert. Bij Career Openers werken is op belangrijke punten echt anders dan werken bij een willekeurig ander Werving & Selectiebureau. Dat horen wij ook terug van mensen die voor ons bij andere bureaus werkten.
In ons werk moet je over de intelligentie en professionaliteit beschikken om zeer talentvolle mensen serieus verder te helpen met hun loopbaan. Maar daarnaast, en zeker zo belangrijk, beschik je over een grote gedrevenheid om in de accountrelatie met bedrijven jezelf als top consultant te presenteren in alle fasen van het bemiddelingsproces. Je bent niet alleen commercieel maar ook een gewaardeerde ‘trusted advisor’. Je gaat daarbij voor resultaat, voor kandidaat en bedrijf.
Gesprekken met onze klanten zijn vaak een stuk breder dan het doornemen van een specifieke actuele vacature. Dan kan je bijvoorbeeld denken aan vragen over opvolging, of het opzetten van nieuwe teams.
Een achtergrond in werving & selectie helpt zeker, maar is absoluut niet noodzakelijk. Het gaat erom dat je een geloofwaardige gesprekspartner met inhoud bent voor kandidaten en klanten. Wij zijn open en duidelijk tegen elkaar en zoeken elkaar veel op. Elke middag dekken we bijvoorbeeld even de tafel en lunchen we samen. Er wordt hard gewerkt, maar ook hard gelachen. Als één van de nadelen van het bemiddelingsvak in het algemeen, en dus ook van Consultant bij Career Openers, zou je kunnen noemen dat het werk nooit ophoudt. Werk en privé loopt daardoor veel meer door elkaar heen. Wij zijn allemaal gewend om ook ’s avonds de telefoon te pakken of de computer open te klappen. Dit soort commitment moet je leuk vinden.
Een belangrijk onderdeel van ons vak betreft de loopbaan en persoonlijke ontwikkeling van onze kandidaten. Om hen hier goed op te kunnen adviseren beginnen we bij onszelf. Meer dan gemiddeld maken we hier tijd en geld voor vrij. We kunnen ambitieuze consultants hierdoor veel doorgroei mogelijkheden bieden.‘

the profile

What you are going to do

De dagelijkse activiteiten van een (Senior) Consultant bij Career Openers Young Executives zijn als volgt:

1. Business Development: het ontwikkelen van een bestaande klantenkring en het proactief uitbouwen hiervan;

2. Het open -dus kandidaatgedreven- benaderen en interviewen van toptalent. We nemen de werving van toptalent dusdanig serieus dat we daarvoor ook concrete kwaliteitsdoelen hebben die we samen evalueren.
a. Benaderen: ondersteund door het research analyst team, ben je verantwoordelijk voor de sourcing van kandidaten;
b. Selecteren: Het voeren van interviews, waarin kandidaten je toegevoegde waarde als loopbaanadviseur ervaren. Het traject met kandidaten bestaat uit twee gesprekken en een online assessment. Het eerste gesprek is selecterend van aard. Indien positief, volgt het online assessment en het tweede gesprek. Daarin wordt gefocust op de elementen die doorgroei naar een volgend senioriteitsniveau bepalen. Indien de kandidaat de ambitie heeft om direct een stap te maken, wordt in het tweede gesprek ook een begin gemaakt met een shortlist van bedrijven die interessant zijn om te benaderen.

3. Uitvoeren van search opdrachten (veelal retained):
a. Opstellen van wervende functieprofielen. Een diepgaande beschrijving van de organisatie, de business uitdaging, en vacante rol. Gesprekken met klanten zijn vaak een stuk breder dan het doornemen van een specifieke actuele vacature. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan vragen over opvolging, of het opzetten van nieuwe teams.
b. Opstellen van kandidaat profielen: scherpe analyse waarom er een match is met de vacante positie;
c. Introductie van kandidaten: passende kandidaten bij opdrachtgever introduceren binnen de afgesproken timeline;
d. Plaatsing & nazorg: De Consultant begeleidt de kandidaat in de verschillende procedures. Tot en met de onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden.

Een Consultant heeft gemiddeld zo’n zeven search opdrachten.

4. Meebouwen aan Career Openers: dit kunnen allerlei projecten omvatten, afhankelijk van de voorkeuren en ervaring van Consultants.

Opleiding en ervaring 

 • WO opleiding (met actief studenten-/verenigingsleven); 
 • 5-8 jaar, of 10+ (Senior) jaar werkervaring;
 • Werving en selectie ervaring is een sterke pre. 

Competenties 

De volgende competenties zijn specifiek van belang:
 1. Ambitie. De lat hoog leggen;
 2. Doorzettingsvermogen. Niet opgeven. Afmaken;
 3. Inzet. Hoog energieniveau;
 4. Sales drive. Commercialiteit;
 5. Zelfsturend. Proactief. Ondernemend. Uit eigen beweging mogelijkheden onderzoeken of uitproberen;
 6. Persoonlijk leiderschap. Flexibiliteit;
 7. Zelfkennis. Zelfkritisch;
 8. Result-focus. End-goal in mind;
 9. Oprechte, authentieke interesse in mensen;
 10. Motivatie voor werving en selectie;
 11. Persoonlijkheid. Eigenheid. Karakter;
 12. Communicatief: feiten, ideeën of meningen aan anderen duidelijk maken, in heldere en correcte taal;
 13. Inlevingsvermogen: de mate waarin je rekening houdt met de gevoelens en behoeften van anderen en ook de eigen invloed hierop;
 14. Analytisch vermogen: feiten en meningen scheiden, leggen van verbanden tussen problemen, het stellen van hypotheses en het goed kunnen categoriseren van informatie.

checklist

The reason why this position would fit me
 • Ik ben geïnteresseerd in mensen én krijg energie van commercie.

checklist

The reason why this position would not fit me
 • Ik houd van structuur en vind het moeilijk om mezelf te motiveren
interview quote

Career Openers Young Executives

"Met Career Openers hebben we een aansprekend netwerk van klanten waar we mee samenwerken. Naast de uitdagende werkomgeving is er intern veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling."

Wenda Keijzer, Managing Consultant Career Openers Young Executives

apply

enthusiastic about this job?
1Gegevens
2Werk
3CV
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
your contact