Ons DNA

Diepgaand doorgronden

Ons DNA

AANDACHT VOOR DE ONTWIKKELING VAN DE KANDIDAAT

Aandacht voor de ontwikkeling van de kandidaat zit in de genen van elke Career Openers Executive Search consultant. Waar staat de kandidaat in haar of zijn leiderschapsontwikkeling? En welke positie sluit daarbij aan? De Career Openers consultant fileert hier stevig op. En is duidelijk over zijn of haar conclusies. In het belang van de kandidaat die deze feedback niet altijd gemakkelijk vindt, maar over het algemeen wel erg waardeert. Dit is ook exact de reden waarom wij de ‘odd one out’ kandidaat aan de shortlist kunnen toevoegen.

GRONDIG

Career Openers Executive Search is grondig in alle fasen van het executive search proces. Alleen door in alle fasen grondig te zijn krijg je de beste kandidaat op de juiste plek. Aan de basis van deze grondigheid staat de focus van de consultant op de ontwikkeling van de kandidaat. We zijn grondig in het kwalificeren van kandidaten op drijfveren, persoonlijkheid, talent, leiderschap en de mens achter de leider. Grondig in het kaart brengen van de vacante positie en het team waarin de kandidaat terecht komt. En zeer vasthoudend.

ONDERNEMEND

We zijn ondernemend en niet gebonden aan internationale compliance structuren. In de zoektocht naar de beste kandidaat denken we regelmatig buiten de begaande paden.

Onze visie

Wij zien dat onze opdrachtgevers in toenemende mate strenge eisen stellen aan de headhunters waar ze mee samenwerken. Zij verwachten een stevige analyse van de vacante positie, een grondige zoektocht naar relevante kandidaten en vervolgens een zorgvuldige kwalificatie. Ze zijn kritisch op kandidaten die worden voorgesteld en willen niet alleen ‘usual suspects’ maar tevens een aantal ‘odd one out’ kandidaten zien.

Ook kandidaten verwachten meer dan een oppervlakkig gesprek over hun cv. Zij verwachten een grondige analyse en op basis daarvan een onderbouwd advies over een mogelijke stap. Dit vraagt om een andere aanpak die goed past bij ons DNA.

 

Meer weten?